DEVARGE olarak hedefimiz:

Eşdeğer ilaç geliştirmede öncü olmak, değer katılmış ürünler geliştirerek farklılık oluşturmak, regüle pazarlara ürünler geliştirmek ve ruhsatlandırarak pazara sunmak, yeni teknolojileri firmamıza adapte ederek geleceğe yatırım yapmak, üniversite – sanayi iş birliğinin sağlanmasıyla katma değeri yüksek ürünler geliştirmek ve patent tescili ile fikri haklarımızın korunmasını sağlamaktır.

Türkiye’nin en büyük eşdeğer ilaç üreticisi olmak ve uluslararası pazarlara ihracatı yapılabilecek katma değeri yüksek ürünler geliştirmek için çalışıyoruz.

Eğitimli ve konusunda uzman 416 kişiden oluşan güçlü kadromuz, güncel teknoloji ile donatılmış laboratuvarlarımız ve üretim sahalarımız ile yenilikçi ürünler geliştirmek için çalışıyoruz.

Ar-Ge faaliyetlerini ilgili otoritelerin beklentilerini karşılayacak şekilde etik ve kanuni bütün düzenlemelere uygun yürütmek; raf ömrü boyunca ürünün güvenlik, etkinlik ve kalitesinin değişmediğini kanıtlayarak ürün ulaşılabilirliğini artırmak, sürdürülebilir büyüme için verimliliği artırıcı yöntemler geliştirmek ve yeni teknolojilerin üretime adaptasyonu için çalışıyoruz.

Ürünlerimizin kalitesinin güncel standartları karşılaması; bitmiş ürünler için patent ihlal etmeyen yeni formülasyonlar, yeni dozaj formları, ham maddeler için patent ihlal etmeyen farklı sentez yollarının ve/veya yeni polimorflarının bulunması yönündedir.

Uzun vadeli hedeflerimiz ise eşdeğer ilaç geliştirmede öncülüğü sürdürmek, stratejik ürünlerde dikey entegrasyonu sağlamak, etkin madde ve yeni polimorf geliştirmede dünya ile rekabet etmek, değer katılmış ürünler ile farklılık yaratmak, regüle pazarlara (EMA ve FDA) ürünler geliştirmeye devam etmek, yeni teknolojilerin adaptasyonu ile yetkinliğimizi artırmak, üniversite – sanayi iş birliğini güçlendirerek yüksek katma değerli ürünler geliştirmek, yenilikçi fikri haklarımızı patent tescili ile korumaktır.

DEVARGE, Farmasötik Geliştirme, Analitik Geliştirme, Üretim Mükemmelliği, API Geliştirme, CDT Dokümantasyon, Patent ve Biyoteknoloji bölümlerinden oluşmaktadır.

DEVARGE, Önformülasyon ve pilot üretim sahası, sentez ve ölçek büyütme laboratuvarları, stabilite sahası, analitik geliştirme laboratuvarları ve biyoteknoloji laboratuvarlarını kapsamaktadır.

2023 yılında;

  • 33 adet ticari ürünün maliyetini düşürmek/ tedarikte yaşanabilecek sorunları aşmak amacıyla, etken maddeleri için alternatif kaynak çalışması yapılmıştır.
  • 25 adet ticari ürünün maliyetini düşürmek/tedarikte yaşanabilecek sorunları aşmak amacıyla, yardımcı maddeleri için alternatif kaynak çalışması yapılmıştır.
  • Verimliliğini artırmak kapsamında, 22 adet ticari ürünün proses süreçlerinde iyileştirme yapılmıştır.
  • 5 Adet Gıda Takviyesi ürünün ilk üretimleri gerçekleştirilmiştir.
  • 3 adet Patent başvurusu yapılmıştır.

Farmasötik Teknoloji

Güncel teknoloji ile donatılmış laboratuvarlarda tüm dozaj formlarında (Katı, Yarı- katı, likit, Inhalasyon, Steril, Onkolotik, Kapsül, SVP, LVP) ürünler geliştirmektedir. Farmasötik teknoloji bölümü;

•  Ön  formülasyon laboratuvarı

•  High potent laboratuvarı

•  Pilot üretim 

•  Analitik geliştirme laboratuvarları (Enstrümantal analiz, Yaş Kimya, Inhalasyon ve onkolotik)

•  Stabilite kabinleri

olmak üzere teknoloji ile donatılmış ar-ge alanlarından oluşmaktadır.

API

DEVA, 1970 yılında tetrasiklin ve oksitetrasiklin üretimi ile Türkiye’nin ilk ilaç ham madde üretimini gerçekleştirmiş ve bu alanda yatırımlarını artırarak ilaç ham madde üretiminde öncü konuma gelmiştir.

 

DEVA, 1981 yılında Gentamisin üretimiyle, dünyada bu aktif maddeyi üretebilen 5 kuruluş arasına girmiştir.

DEVA, API Ar-Ge bölümü, ilaç aktif maddesi molekülünün kompleks yapısına bağlı olarak, çok basamaklı ve karmaşık kimyasal sentezleri, bünyesinde yer alan teknolojik aletler ve deneyimli kadrosu yardımıyla gerçekleştirebilmektedir. 2009 yılında kurulan Ar-Ge merkezinde faaliyet gösteren API bölümü hem ulusal hem de uluslararası pazarlara yönelik projelerini başarı ile yürüterek ürün portföyünü genişletmektedir.

Biyoteknoloji

DEVA, biyoteknoloji sektöründeki biyobenzer ürün geliştirme ve araştırması ile birlikte üretim aşamalarını, yüksek kalitede ve ilaç otorite gerekliliklerini yerine getirmek üzere faaliyetlerine devam etmektedir. 

 

Biyoteknoloji alanında çalışmalar, üniversite işbirlikleri ve TUBITAK proje destekleri ile birlikte,  klinik ve klinik öncesi desteklerle donanımlı geliştirme laboratuarlarında sürdürülmektedir. DEVA, her geçen gün büyüyen, araştırma ve geliştirme odaklı, bilimsel içerikli  genç ve dinamik biyoteknoloji ekibi ile hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir.