Kimyagerler Derneği tarafından düzenlenen 11. Uluslararası İlaç Kimyası Kongresi’nde, 7 kategorinin tamamında Kristal Havan Ödülüne layık görüldük.
Turkishtime tarafından hazırlanan “Ar-Ge 250, Türkiye’nin En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan Şirketleri” araştırmasına göre; 2021 yılında toplam cirosundan en yüksek payı Ar-Ge’ye ayıran ilaç şirketi olmaktan gurur duyuyoruz.
DEVA, misyonunun büyük ölçüde örtüştüğü, insani yardım alanında dünyanın en saygın kuruluşlarından biri olan Türk Kızılay ile 150. yıl dönümünde ortak bir projeye imza attı. 150. yılını, farklı etkinliklerle kutlayan Türk Kızılay; bir çok sanatçı ve ünlü ismin yıl dönümü onuruna tasarladığı Hilal-i Ahmer ile bir koleksiyon hazırlandı. Hilal-I Ahmer koleksiyonu Mayıs sonuna kadar Kanyon’da sergilenecek. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği koleksiyon İstanbul’da farklı noktalarda, Brüksel ve Cenevre’de de sergilenmeye devam edecek. Odağına insanı ve iyiliği alarak kurumsal firmaları sanat ile birleştiren bu anlamlı proje, sosyal sorumluluk ve insani yardım konusundaki farkındalığın ve duyarlılığın artırılmasına önemli ölçüde katkıda bulunacak.
DEVA, kuruluşunun 150. yılı vesilesiyle hazırladığı Hilal’I Ahmer Koleksiyonu’na verdiği destekten dolayı anlamlı bir ödüle layık görüldü. İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen ödül töreninde Türk Kızılay bağışçılarına ödülleri takdim edildi. Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde ve Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın ev sahipliğinde düzenlenen törende ödül, DEVA Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Philipp Haas’a Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından takdim edildi.
Philipp Haas projeyle ilgili şöyle söyledi: “İnsani yardım alanında dünyanın en saygın kuruluşlarından biri olan Türk Kızılay ile projeler gerçekleştirmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Misyonumuzun büyük ölçüde örtüştüğü, Kızılay ile geçmişten bugüne ilaç yardımı, kan bağışı gibi pek çok konuda işbirliği projeleri gerçekleştiriyoruz. ‘Hilal-i Ahmer Koleksiyonu’ Projesi’nde yer alarak, Türk Kızılay’ın kuruluşunun 150. yıl dönümünde desteklemekten mutluluk duyuyoruz. Odağına insanı ve iyiliği alarak kurumsal firmaları sanat ile birleştiren bu anlamlı projenin, sosyal sorumluluk ve insani yardım konusundaki farkındalığın ve duyarlılığın artırılmasına önemli ölçüde katkıda bulunacağına inanıyoruz.”
Dünya genelinde ilaç sektörünün en prestijli buluşmalarını gerçekleştiren CPhI- İlaç ve İlaç Bileşenleri Fuarı’nın bölgesel kolu olan CPhI Middle East & Africa, Orta Doğu ve Afrika’nın en büyük ilaç firmalarını 16-18 Eylül tarihleri arasında Abu Dhabi’de bir araya getirdi. Küresel ölçekte bir şirket olma yolunda hızla ilerleyen DEVA, CPhI MEA 2019’da stant katılımıyla yerini aldı. DEVA uluslararası pazarlar ve iş geliştirme departmanları dünyanın dört bir tarafından iş ortaklarıyla toplantılar gerçekleştirdi.
Yerel, bölgesel ve uluslararası profesyonelleri bir araya getiren ve bu kapsamda katılımcılarına ve ziyaretçilerine çok önemli fırsatlar yaratan, 300’den fazla firmanın katıldığı fuarı 4.900’ün üzerinde sağlık profesyoneli ziyaret etti.
DEVA’nın sponsorluğunu üstlendiği milli sporcu Şahika Ercümen, Gilindire Mağarası’ndaki dalışında paletsiz şekilde ve tek nefeste 100 metre sınırını aşarak yeni bir dünya rekoruna imza attı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Çukurova Kalkınma Ajansı’nın desteklediği rekor denemesi için dalan Ercümen, buzul döneminden kalıntılarla çevrili suda, paletsiz şekilde tek nefeste 100 metre sınırını aşarak, 90 metre sınırındaki dünya rekorunun yeni sahibi oldu.
Guiness Rekorlar Kitabı’na giren Ercümen rekorunu Mehmetçik’e ithaf etti.
Dünyanın en büyük ve kapsamlı ilaç fuarı CPhI Worldwide, bu yıl 5-7 Kasım tarihlerinde Frankfurt’ta gerçekleştirildi. 165’ten fazla ülkeden 2500 firmanın katıldığı fuarı 45.000’den fazla sağlık profesyoneli ziyaret etti.
Ana faaliyet konusu beşeri ilaç ve ilaç ham maddesi üretimi ve pazarlaması olan, bununla birlikte veteriner ilacı, kolonya ve tıbbi ampul üretimi de gerçekleştiren DEVA, CPhI Worldwide’da yer aldı.
Ham madde, makine, ambalaj çözümleri, sözleşme hizmetlerinin yanı sıra, kendi pazarlarında rekabetçi maliyetlerle yer almak amacıyla ziyaretçileri çekerek, küresel ölçekte tedarikçiler ile ilaç üreticilerini bir araya getiren fuarda, DEVA üst yönetimi, uluslararası pazarlar, satın alma ve iş geliştirme departmanları dünyanın dört bir tarafından iş ortaklarıyla toplantılar gerçekleştirdi. DEVA, geniş ürün gamı ve üretim kapasitesi ile en çok ilgi gören firmalardan biri oldu.
Sağlıklı yaşama erişimin herkesin hakkı olduğuna inanan DEVA, küresel ölçekte bir şirket olma yolunda hızla ilerliyor.
Turkishtime tarafından hazırlanan “Ar-Ge 250, Türkiye’nin En Çok Ar-Ge harcaması yapan şirketleri” araştırmasına göre; %7,02 ile toplam cirosundan en yüksek payı Ar-Ge’ye ayıran yerli ilaç firması olmaktan gurur duyuyoruz.
İVEK Vakfı tarafından Türkiye medikal ve farmasötik biyoteknoloji ekosisteminin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen BioTürkiye Kongresi, 5-7 Mart tarihleri arasında Osmanlı Arşivi Külliyesi’nde gerçekleşti. DEVA’nın ana sponsor olarak katıldığı kongrede, medikal ve farmasötik biyoteknoloji alanında tüm paydaşlar “Biyoteknoloji Ekosistemi” temasını konuşmak üzere bir araya geldi. Üniversite, endüstri, kamu ve sivil toplum kuruluşları tarafından sorunlar masaya yatırılarak, çözüm önerileri üzerinde tartışıldı.
Kongrenin kapanış günü gerçekleşen BIO Türkiye Ödül Töreni’ne Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da katılarak birer konuşma yaptı. Yerli ve milli ilaç geliştirme, üretme, bunu ülke içinde ve uluslararası alanda pazarlama çabası içinde olan bir anlayışı yerleştirmenin önemi toplantının ana mesajları oldu.
Ödül törenine katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, DEVA adına teşekkür plaketini Türkiye ve Uluslararası Pazarlar GMY Doğan Varinlioğlu’na takdim etti.
TÜBİTAK tarafından sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının üniversite-sanayi iş birliği ile yetiştirilmesine yönelik Sanayi Doktora Programı başlatıldı. DEVA’nın da içinde yer aldığı program kapsamında, 33 farklı üniversitenin 77 firmayla yaptığı iş birliği projeleri desteklenmeye hak kazandı. Doktora öğrencilerine yönelik burs, özel sektöre yönelik istihdam desteğinin sağlanacağı program ile, ihtiyaç duyulan yüksek nitelikli insan kaynağının reel sektör ve akademi iş birliğiyle yetişmesi hedefleniyor. Ankara’da düzenlenen törende, teşekkür belgesini DEVA adına Ar-Ge API Müdürü Esen Bellur Atıcı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın elinden aldı.
2018 yılında faaliyetlerine başlayan DEVA lojistik merkezi EU GMP onayı aldı.
Dünyanın en büyük ve kapsamlı ilaç fuarı CPhI Worldwide, bu yıl 9-11 Ekim tarihlerinde Madrid’de gerçekleştirildi. 2500’den fazla firmanın katıldığı fuarı yaklaşık 150 ülkeden 45.000’in üzerinde sağlık profesyoneli ziyaret etti. Ana faaliyet konusu beşeri ilaç ve ilaç ham maddesi üretimi ve pazarlaması olan, bununla birlikte veteriner ilacı, kolonya ve tıbbi ampul üretimi de gerçekleştiren DEVA, CPhI Worldwide’da yer aldı.
Ham madde, makine, ambalaj çözümleri, sözleşme hizmetlerinin yanı sıra, kendi pazarlarında rekabetçi maliyetlerle yer almak amacıyla ziyaretçileri çekerek, küresel ölçekte tedarikçiler ile ilaç üreticilerini bir araya getiren fuarda, DEVA üst yönetimi, uluslararası pazarlar, satın alma ve iş geliştirme departmanları dünyanın dört bir tarafından iş ortaklarıyla toplantılar gerçekleştirdi. DEVA, geniş ürün gamı ve üretim kapasitesi ile en çok ilgi gören firmalardan biri oldu.
Sağlıklı yaşama erişimin herkesin hakkı olduğuna inanan DEVA, küresel ölçekte bir şirket olma yolunda hızla ilerliyor.
2014 yılında ilk yerli topikal siklosporin ile oftalmoloji alanına adım atan DEVA, kısa bir süre içinde yaklaşık 20 farklı oftalmoloji ürününü tıbbın hizmetine sunarak bu alandaki varlığını güçlendirdi. Oftalmologların güvenle tercih ettiği marka DEVA, şimdi de yepyeni bir projeye imza atıyor.
Oftalmoloji hekimlerinin katılacağı ve gözü anımsatan obje ve kompozisyonların konu alındığı “Hayatın Değerini Görüyor, Anlam Yüklüyoruz…” fotoğraf yarışmasının lansman toplantısı, geçen hafta ünlü fotoğraf sanatçısı Nihat Odabaşı’nın başkanlığında gerçekleştirildi. Türkiye’nin önde gelen fikir lideri oftalmologlarından oluşan jüri, Nihat Odabaşı ile bir araya gelerek bu projenin yol haritasını belirledi.
Toplantı öncesinde hekimler DEVA’nın EU GMP ve US FDA onaylı üretim tesislerini gezme ve üretim süreçleri ile ilgili bilgi alma fırsatını yakaladı.
DEVA Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Philipp Haas, şirketimizin uluslararası stratejiler alanındaki ihracatı ve mevcut konumunu Pharma Boardroom’a verdiği röportajda anlatıyor.
https://pharmaboardroom.com/interviews/philipp-haas-chairman-ceo-deva-turkey/
Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu listesinde 207. sırada yer aldı.
Ülkemiz için üretiyor, küresel ölçekte bir şirket olma yolunda ilerliyoruz...
Sağlık kattığımız yaşamlar için...
DEVA, güçlenen ürün portföyü ve üretim faaliyetlerinin beraberinde getirdiği artan depolama ihtiyaçlarını karşılamak üzere bu yılın başında Çerkezköy’de bir lojistik merkezi inşaa etmeye başlamıştı. Yakın zamanda tamamlanan tesis, Sağlık Bakanlığı denetiminden başarıyla geçti. Yurt içi ve yurt dışı pazarlar için üretilen tüm ürünlerin tek merkezde toplanacağı, 8600 m2 üzerine kurulan ve 25.200 palet kapasitesine sahip tesisten günlük olarak 2 milyon kutuya kadar ilaç dağıtımı yapılması hedefleniyor. Tesis, aynı zamanda Türkiye’de yer alan ilaç firmaları arasında en büyük lojistik merkez olma özelliği taşıyor.
DEVA, sağlıklı yarınlar için üretmeye devam ediyor…
DEVA, küresel ölçekte bir şirket olma yolunda hızla ilerlerken, kaliteli ve yenilikçi ürünlerini dünyanın dört bir yanında erişilebilir hale getirmek için çalışıyor.
Uluslararası platformda operasyonlarının bir bölümünü gerçekleştirdiği Devatis markası, Almanya’nın ardından İsviçre’de de ilaç firması olarak tescil aldı. Markaya duyulan güvenin göstergesi olan bu gelişmeyle birlikte Devatis ithalat, ihracat ve dağıtım faaliyetlerini sürdürürken, yeni ruhsat onayları için resmi başvurularını yapabilecek.